x Kahve Ekipman Monin Avantaj Paketleri Toptan Kahve Etkinliklerimiz Blog Sıkça Sorulan Sorular İletişim
Kayıt Ol Giriş Yap

Tüm ürünlerde geçerli 500 TL ve üzeri Ücretsiz Kargo fırsatını kaçırmayın

Kahvenizi Nasıl Saklamalısınız?

Kahvenizi Nasıl Saklamalısınız?

Kahvenizi Nasıl Saklamalısınız?

17 Kasım , 2020

Kahvenizi Nasıl Saklamalısınız?

 

Lezzetli bir kahve hazırlamadan önce ilk olarak kahve çekirdeğimizin taze olması çok büyük önem taşıyor. Taze bir kahve demek de iyi bir tat, iyi bir aroma demek aynı zamanda. Bu yüzden kahvemizi saklama koşullarımız çok önemli. 

Bununla birlikte akla gelen bir diğer soru kahvemizi çekirdek olarak mı öğütülmüş olarak mı alıyoruz ?

Bizim önerimiz, kahveyi çekirdek olarak alıp demlemeden önce tüketeceğimiz kadar öğütüp ondan sonra demleme işlemine geçmek.

Ancak tabii ki her evde öğütücü olmayabilir bu yüzden çekirdek kahve de olsa öğütülmüş kahve de olsa kahvemizi çok iyi muhafaza etmemiz gerekiyor.

 

Kahvemizi ışıktan ve nemden korumalıyız. Bunun için Esmresso’nun kendi kilitli ambalajında ısıdan ve nemden uzak bir yerde kahvenizi muhafaza edebilirsiniz. Eğer ki cam kavanozda muhafaza etmek istiyorsanız vakumlu olanları tercih edebilirsiniz ve cam kavanozu, ışık görmeyen ve nemden uzak bir yerde muhafaza edebilirsiniz.

Kahvenin buzdolabında saklanmasını önermiyoruz çünkü buzdolabı soğuk ama nemli bir ortam sağlamaktadır. Mümkünse oda sıcaklığından daha düşük, karanlık ve nemsiz bir ortamda saklamanızı tavsiye ediyoruz.