x Kahve Ekipman Monin Avantaj Paketleri Toptan Kahve Etkinliklerimiz Blog Sıkça Sorulan Sorular İletişim
Kayıt Ol Giriş Yap

Tüm ürünlerde geçerli 500 TL ve üzeri Ücretsiz Kargo fırsatını kaçırmayın

V60 ile Kahve Demleme

V60 ile Kahve Demleme

V60 ile Kahve Demleme

22 Şubat , 2022

V60 ile Kahve Demleme

 

esmresso.com olarak bizim de favori demleme yöntemlerimizden olan V60 ile kahve demlemenin üstüne değineceğiz.

 

İlk olarak kahvenizin öğütme derecesi çok önemli. V60’a ve ya standart pour over yöntemine göre kahvenizin öğütülmesi gerekiyor. Her 1 g kahve için damak lezzetinize göre yaklaşık olarak 16 g ila 20 g arası su kullanabilirsiniz. 

V60 kağıdını katlayıp V60 Ekipmanına yerleştirdikten sonra bir miktar sıcak suyu kağıdın üstüne dökerek, hem ekipmanınızı ısıtır hem de kağıt filtrenin ekipmana tam olarak yerleşmesini sağlarsınız. Kahve sürahinizdeki ve ya bardağınızdaki, aşağı dökülen suyu dökünüz.

Şimdi sıra kahvenizi koymakta. Kahvenizi koyduktan sonra kahve yatağını düz bir yüzey haline getirmeniz demlemeyi daha rahat yapmanıza olanak sağlayacaktır. 

Yaklaşık 92 ila 94 derecedeki sıcak suyu kahve üzerine dairesel hareketlerle dökerek demlemenize başlayabilirsiniz. Koyduğunuz kahvenin yaklaşık 2 katı kadar su ekleyip 30 ile 45 sn arası bekliyoruz. Bu süreçte kahvenize ön demleme yaparak, kahvedeki istenmeyen gazlardan kurtularak kahvenizi acı tatlardan arındırabilirsiniz. Demlemenin devamında suyu aralıklı olarak V60 haznesi tam dolmayacak şekilde dairesel hareketlerle dökmeye devam edip demlememizi bitiriyoruz. Afiyet olsun